
Oyun Terapisi
Oyun terapisi, özellikle çocuklarda görülen ruhsal rahatsızlıkların ve davranış bozukluklarının, bu alanda eğitim almış uzmanlarca, oyun ya da oyuncaklar yolu ile iyileştirilmesidir.
Kimlere uygulanır?
• Özellikle 2-12 yaş çocuklarına olmak üzere ergenler ve yetişkinlere de oyun terapisi uygulanır.
Oyun Terapisi Hangi Durumlarda Kullanılır?
- Çocuk sosyal-duygusal-öğrenme ve davranışsal sorunlar yaşadığında
- Stresle bağlantılı yaşam olayları (boşanma, kronik hastalıklar, ölüm, hastanede kalış, istismar, doğal afetler, savaş vb.) deneyimlediğinde kullanılır.
Yaşı ne olursa olsun oyunun kişinin hayatına sayısız faydası vardır. Oyun hayata bakış açımızı aydınlatan, ruhumuzu canlandıran eğlenceli, yaratıcı bir aktivitedir.
Kendini ifade etmeyi, kendini gerçekleştirmeyi, kendini tanımayı ve öz yeterliliği geliştirir. Stresi hafifletir, olumlu sosyal etkileşimi ve iletişimi teşvik eder. Ayrıca bir çocuğun oyunlarını gözleyerek; kişiliği, zeka düzeyi, ilgileri, duygusal çatışmaları, uyum ve davranış sorunları hakkında bilgi edinebiliriz.
Oyunu çocuğu tanıma yöntemi olarak kullanabileceğimiz gibi tanışma yolu ve iyileştirme yöntemi olarak da kullanabiliriz.
Oyunun tedavi edici yönü bulunmaktadır. Çocuklar oyun oynarken
engellemelere katlanmayı, duygularını düzenlemeyi ve gelişimsel görevlerde başarılı olmayı öğrenirler. Çocuklar oyun içinde yeni becerileri, gerçek dünyanın yapılandırılmış sınırları olmadan deneyebilirler.
RANDEVU İÇİN ARTI ENSTİTÜ İLETİŞİM NUMARASI – 0546 185 7371 – ÜZERİNDEN İRTİBAT KURABİLİRSİNİZ.