BLOG

Artı Enstitü uzmanlarından psikolojik sağlık ve gelişimle ilgili değerli bilgiler ve rehberlikler. Kendinizi daha iyi tanıyın, sağlıklı ilişkiler kurun ve yaşamınızı iyileştirin.

4.8 Puanla

Yüksek Müşteri Memnuniyeti

0-6 YAŞ DÖNEMİ ÇOCUK EĞİTİMİNDE 100 TEMEL KURAL

0-6 Yaş Dönemi Çocuk Eğitiminde 100 Temel Kural” başlıklı yazı, erken çocukluk döneminde ebeveynlerin ve eğitimcilerin uygulaması gereken temel prensipleri kısa ve öz bir şekilde sunmaktadır. Bu yazıda, çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini desteklemek için gerekli olan en önemli kurallar maddeler halinde sıralanmıştır. Sevgi, güven, disiplin ve yaratıcılık gibi konulara vurgu yapılan bu rehber, çocukların sağlıklı bir birey olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

Daha Fazla oku »

PEDAGOG NEDİR?

Pedagog, çocukların ve gençlerin eğitim, gelişim ve sosyal uyum süreçlerinde rehberlik eden, bu süreçleri bilimsel yöntemlerle destekleyen uzmanlardır. Çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini izleyerek, onların bireysel ihtiyaçlarına uygun eğitim ve gelişim programları hazırlarlar. Pedagoglar, ailelere ve öğretmenlere de bu süreçlerde rehberlik eder.

Daha Fazla oku »

Sorunu mu çözüyorsunuz yoksa sadece kaygılanıyor musunuz?

Sorunları çözmek yerine kaygılanmanın, verimli bir problem çözme sürecini engellediğini vurguluyor. Kaygı, olumsuz senaryolara odaklanarak sorunları çözmeye engel olurken, problem çözme süreci ise net tanımlar, olumlu bir tutum ve hedef odaklı düşünmeyi içerir. Kaygı, zihinsel kaynakları tüketir ve karar verme sürecini olumsuz etkiler. Kaygıyı bırakıp, sakin bir şekilde soruna odaklanmanın önemi vurgulanıyor. “İyi kaygı” diye bir şey olmadığını, soruna yapıcı bir şekilde yaklaşmanın daha verimli olduğunu belirtiyor.

Daha Fazla oku »

Duygularınız Uykunuzu Nasıl Etkileyebilir?

Uyku ve duygular arasındaki güçlü ilişkiyi ele alıyor. Uykusuzluğun olumsuz duyguları artırdığı, olumlu duyguların ise daha iyi uyku sağladığı vurgulanıyor. Duygularımızı sağlıklı şekilde kabul etmek, hissetmek ve ifade etmek, uyku kalitesini artırabilir. Minnettarlık, güven, romantik aşk gibi duygular uykuya yardımcı olurken, pişmanlık, endişe ve başarısızlık duyguları uykuya zarar verebilir.

Daha Fazla oku »

Ergen Depresyonu ve İntihar Davranışı

Ergen depresyonunun yaygınlığı ve intihar oranlarındaki artışı ele alıyor. Okul stresi, yetersiz uyku, cinsiyet, cinsel yönelim ve aile dinamikleri gibi faktörlerin ergenlerin ruh sağlığını nasıl etkilediğini vurguluyor. Gençlerin refahını korumak için farkındalık artırılması ve profesyonel yardım alınması gerektiği belirtiliyor.

Daha Fazla oku »

Memnun Hissetmek Neden Bu Kadar Zordur

İnsanların sürekli huzursuz ve tatminsiz hissetmesinin evrimsel ve psikolojik kökenleri anlatılıyor. Dört faktör (can sıkıntısı, olumsuzluk yanlılığı, ruminasyon, hedonik adaptasyon) bu duyguları tetikliyor, ancak bu durum ilerleme ve hayatta kalma için faydalı olarak görülüyor.

Daha Fazla oku »